Καλώς Ορίσατε στην Ελληνική Κουζίνα και το Ευ Ζειν...στο Σπίτι σας !

Συνταγές-Μαγειρέματα-Γαστρονομία-Ευ Ζειν-Lifestyle-Art de la table-Η Συνταγή της Ημέρας-Το Μενου της Εβδομάδας- Κουζίνα Διαίτης- Διατροφή και Υγεία- Ανταλλαγή Συνταγών- Η Οικοδέσποινα του Μήνα- Tips- Community- Philanthropy-Club- Newsletter , Email: hestia.tastes@gmail.com (Ιστολόγιο υπο Κατασκευή)

Tuesday 8 December 2009

Να μια συνταγή για "Πρασόπιτα".Εχει κάποια μια συνταγή για "Ελιοπιτάκια" ?


Υλικά
1 πακέτο φύλλο για πίτες (μπακλαβά)1 μάτσο πράσα 1/2 ματσάκι σέλινο1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο1 λεμόνι (χυμό)λίγο ελαιόλαδο1 κούπα φέτα (προεραιτικά)βούτυρο φυτίνη λιωμένοαλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε τεμάχια. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα πράσα ανακατεμένα με το σέλινο να σοταριστούν κι αυτά ελαφριά. Προσθέτετε το λεμόνι και λίγο νερό και έπειτα το σέλινο με τον άνηθο και τα αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού ψηθούν τα πράσα και πιουν το νερό τους τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στο ζουμί τους να κρυώσουν. Τα σουρώνουμε ελαφριά σε ένα σουρωτήρι. Προαιρετικά προσθέτουμε σε ένα λεκανάκι την φέτα με το πρασοσέλινο και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε ένα - ένα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο όπου τα αλείφουμε με βούτυρο ανάμεσά τους, με τις άκριες των φύλλων να προεξέχουν από τα πλάγια του ταψιού. Αδειάζουμε το μείγμα των πράσων μέσα στο ταψί και το βάζουμε ομοιόμορφα να πιάσει όλο το ταψάκι. Κλείνουμε τα φύλλα από τα πλάγια πάνω από το μείγμα και κατόπιν απλώνουμε αρκετά φύλλα από την πάνω πλευρά του μείγματος αλείφοντας τα και αυτά με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής βούτυρο λιωμένο. Φορμάρουμε από τα πλάγια του ταψιού τα φύλλα και χαράζουμε σε τεμάχια την πίτα μας. Ραντίζουμε ελαφριά με νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς όση ώρα χρειαστεί έως ότου ροδίσει.

2 comments:

  1. Αν κάποιος θέλει συνταγή για ελιοπιτάκια μπορεί να την βρει στο βιβλίο "Γεύσεις και Εδέσματα του Νότου" από την συγγραφέα Πάτρα Ζεϊμπέκη από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο http://www.blurb.com/bookstore/ Βάζετε στο search το ονοματεπώνυμο της συγγραφέως Patra Zeibeki και βλέπετε όλα τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει από την συγγραφέα.

    ReplyDelete
  2. Η ανωτέρω συνταγή για πρασόπιτα θα ήθελα να διευκρινίσω και εσφαλμένα δεν αναφέρθηκε η πηγή εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα απαγορευτικά αναδημοσίευσης και το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, είναι δικής μου εμπνεύσεως και συγγραφής και είναι αναρτημένη την Τρίτη 3 Νοεμβρίου του 2009 στο blog μου www.gourmetfoodlovers.blogspot.com στον τομέα πίτες/τάρτες όπου θα βρείτε και άλλες παρόμοιες συνταγές μαγειρικής.

    ReplyDelete