Καλώς Ορίσατε στην Ελληνική Κουζίνα και το Ευ Ζειν...στο Σπίτι σας !

Συνταγές-Μαγειρέματα-Γαστρονομία-Ευ Ζειν-Lifestyle-Art de la table-Η Συνταγή της Ημέρας-Το Μενου της Εβδομάδας- Κουζίνα Διαίτης- Διατροφή και Υγεία- Ανταλλαγή Συνταγών- Η Οικοδέσποινα του Μήνα- Tips- Community- Philanthropy-Club- Newsletter , Email: hestia.tastes@gmail.com (Ιστολόγιο υπο Κατασκευή)

Sunday 6 December 2009

Γεμιστά ,με αυγολέμονο


ΥΛΙΚΑ .
7 πιπεριές ,για γέμισμα
2 πιπεριές ,ψιλοκομμένες για τη γέμιση
7 ντομάτες ,για....γέμισμα
600 γρ. κιμά
2 ξερά κρεμμύδια ,μέτρια
14 κουταλιές της σούπας (πολύ...κοφτές) ρυζάκι γλασσέ
7-8 λιαστές ντομάτες ,ψιλοκομμένες ,για τη γέμιση
Μαϊντανό
Άνηθο ,κατά προτίμηση......
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.... κύμινο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή....αλάτι
πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ,για τη γέμιση
1 φλιτζάνι του τσαγιού ,ελαιόλαδο
3-4 φλιτζάνια τσαγιού ,ζεστό νεράκι
2 αυγά
2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με τον γνωστό τρόπο και τα τοποθετούμε στη γάστρα .Στη συνέχεια ,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ,τις δύο πιπεριές ,τον μαϊντανό ,τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο και τα βάζουμε όλα σ' ένα βαθύ και μεγάλο μπολ .Την ψίχα που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες ,την πολτοποιούμε στο μούλτι και προσθέτουμε την μισή ,στο μπολ με τα ψιλοκομμένα λαχανικά .Βάζουμε και τον κιμά ,το ρύζι ,τις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο , όλα τα μυρωδικά ,το αλάτι και το πιπέρι .Τα πλάθουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα ,και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές .Κατόπιν ,ρίχνουμε επάνω τους ,την μισή πολτοποιημένη ντομάτα ,το ελαιόλαδο και τελειώνουμε με το ζεστό(όχι καυτό) νεράκι .

No comments:

Post a Comment