Καλώς Ορίσατε στην Ελληνική Κουζίνα και το Ευ Ζειν...στο Σπίτι σας !

Συνταγές-Μαγειρέματα-Γαστρονομία-Ευ Ζειν-Lifestyle-Art de la table-Η Συνταγή της Ημέρας-Το Μενου της Εβδομάδας- Κουζίνα Διαίτης- Διατροφή και Υγεία- Ανταλλαγή Συνταγών- Η Οικοδέσποινα του Μήνα- Tips- Community- Philanthropy-Club- Newsletter , Email: hestia.tastes@gmail.com (Ιστολόγιο υπο Κατασκευή)

Friday 4 December 2009

Λουκουμάδες


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Μισό κιλό αλεύρι ,για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια του τσαγιού ,νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ,γάλα φρέσκο
Μαγιά ,ίση με δύο καρύδια ,περίπου
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ,ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά του καφέ ,αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρό κατσαρολάκι ,ρίχνουμε τα δύο φλιτζάνια νερό ,το ένα φλιτζάνι γάλα ,τη ζάχαρη ,το αλάτι ,τη μαγιά και τα ζεσταίνουμε ελαφρά ,ίσα να χλιαρύνουν .Στη συνέχεια ,βάζουμε σε βαθύ μπολ ,το αλεύρι και εκεί ,προσθέτουμε το μίγμα με το γάλα και το νερό .Ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι ,έτσι ώστε να έχουμε έναν ελαφρύ χυλό .Ίσως να χρειαστεί και λίγο ακόμη χλιαρό νεράκι ,κάτι που θα το δείτε με το μάτι .Σκεπάζουμε το μίγμα με μία νοτισμένη πετσέτα και το τοποθετούμε σε μέρος ζεστούτσικο ,μέχρι να φουσκώσει .Όταν γίνει αυτό ,τότε βάζουμε στη φριτέζα η’ σε βαθειά κατσαρόλα ,μπόλικο σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε έναν- έναν τους λουκουμάδες ως εξής :
Γεμίζουμε με νερό ,ένα φλιτζάνι τσαγιού και βάζουμε μέσα ,ένα κουταλάκι του γλυκού ,να περιμένει (αυτό γίνεται ,για να μην κολλάει ο χυλός στο κουταλάκι,με το οποίο ,θα ρίχνουμε τον χυλό,στη φριτέζα) .Κατόπιν ,αρπάζουμε με τη χούφτα μας ,μέρος από τον χυλό και σφίγγουμε τη χούφτα μας ,ώστε από το πάνω μέρος (της χούφτας) και με το βρεγμένο κουταλάκι ,να πάρουμε μία μικρή ποσότητα χυλού ,που θα την ρίξουμε στο καφτό σπορέλαιο . Με τον τρόπο αυτό ,ρίχνουμε και την τελευταία ποσότητα του χυλού .Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος ,θα πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς τους λουκουμάδες ,έτσι ώστε να ροδισθούν από όλες τις μεριές τους .Τοποθετούμε τους ψημένους λουκουμάδες ,σε βαθύ μπολ ,που έχουμε στρώσει ,απορροφητικό χαρτί κουζίνας ,μέχρι να τους σερβίρουμε .
Τους σερβίρουμε ζεστούς ,με μπόλικο μέλι και κανέλλα .Κάποιοι ,προσθέτουν και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ,αλλά αυτά ,είναι κατά προτίμηση……….

No comments:

Post a Comment