Υλικά 250 γρ. σπανάκι φρέσκο, 2 σκελίδες σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 4 φέτες bacon, λίγο κουκουναρόσπορο,φλούδες τυρί παρμεζάνα,
Εκτέλεση Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό τηγανίζετε χωρίς λάδι το bacon ώσπου να ξεροψηθεί. Το κατεβάζετε από την φωτιά και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και το βάζετε στην άκρια. Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο με το καθαρισμένο και ψιλοκομμένο σκόρδο και το σωτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το πλυμμένο και καθαρισμένο από τα μακριά κοτσάνια σπανάκι και το σωτάρετε κι αυτό πολύ ελαφριά ίσα – ίσα για να ζεσταθεί. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι, προσθέτετε στο κέντρο το bacon, την παρμεζάνα και γαρνίρετε με τους κουκουναρόσπορους. Τρώγετε κατευθείαν ζεστή.
Αλλη μία συνταγή από την συγγραφέα Πάτρα Ζεϊμπέκη η οποία αναρτήθηκε στο blog www.gourmetfoodlovers.blogspot.com την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου του 2009 στον τομέα salads.
ReplyDeleteκαι φυσικά η οποία υπόκεινται στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων
ReplyDelete