Καλώς Ορίσατε στην Ελληνική Κουζίνα και το Ευ Ζειν...στο Σπίτι σας !

Συνταγές-Μαγειρέματα-Γαστρονομία-Ευ Ζειν-Lifestyle-Art de la table-Η Συνταγή της Ημέρας-Το Μενου της Εβδομάδας- Κουζίνα Διαίτης- Διατροφή και Υγεία- Ανταλλαγή Συνταγών- Η Οικοδέσποινα του Μήνα- Tips- Community- Philanthropy-Club- Newsletter , Email: hestia.tastes@gmail.com (Ιστολόγιο υπο Κατασκευή)

Tuesday 8 December 2009

Αρνάκι φρικασε με Μαρουλι


Υλικά
2 κουταλιές ΑΛΕΥΡΙ
1 κιλό ΑΡΝΙ
τους κρόκους από 3 ΑΒΓΑ
1 κουταλιά ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΑΙΖΕΝΑ
3 χονδροκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
το χυμό από 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΑΝΗΘΟ & ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 ξερό ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 φλιτζάνι ΒΙΤΑΜ CULINESSE
4 χονδροκομμένα ΜΑΡΟΥΛΙΑ
ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
Εκτέλεση
1. Κόβετε το κρέας σε ανάλογες μερίδες, το ζεματάτε, το κρυώνετε με νερό και το αφήνετε να στραγγίξει.
2. Βάζετε το Βιταμ Culinesse σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξερό κρεμμύδι μέχρι αυτό να μαραθεί, προσθέτετε το κρέας και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε ώστε να μη πάρει χρώμα το αλεύρι και προσθέτετε το ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο. Τ’ αφήνετε 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε από τη μια πλευρά της το κρέας στεγνό και από την άλλη τα μαρούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχετε από πριν ζεματίσει.
4. Περνάτε τη σάλτσα, που προηγουμένως έχετε βράσει με το κρέας, από το μπλέντερ και την ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας και τα μαρούλια. Τ’ αφήνετε να βράσουν μαζί για 15 λεπτά.
5. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας σ’ ένα μπολ, τους κρόκους, το κόρν-φλάουερ ΜΑΙΖΕΝΑ, τον χυμό του λεμονιού, προσθέτοντας αρκετό ζουμί από το φαγητό. Ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύοντάς το ελαφρώς.
6. Βάζετε την κατσαρόλα με το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά προσέχοντας ώστε να μην πάρει βράση.Μια ακόμη συνταγη ΕΛΑΙΣ που διαλέγει η Γιαγια Ολυμπία.

No comments:

Post a Comment